Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@17:52:47 GMT

۸باور غلط درباره سیستم گوارش و درد معده

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۱۷۳۳

۸باور غلط درباره سیستم گوارش و درد معده

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، ارتباط غذا با سلامتی یکی از قدیمی‌ترین باورهای رایج در میان انسان‌هاست. تا جایی که در قرن‌های پیشین تغذیه و دستورهای غذایی یکی از اصلی‌ترین راه‌های درمان برای پزشکان و طبیبان بود. اما مشکلات گوارشی بسیاری وجود دارد که در مورد چگونگی ابتلا، درمان و پیشگیری از آنها باورهای نادرست و اشتباهی در ذهن ما شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش به ۸ باور غلط که ممکن است به غلط در ذهن ما شکل گرفته باشد، می‌پردازیم.

غذاهای تند و استرس باعث زخم معده می‌شود

در گذشته‌های نه‌ چندان دور تصور میشد شیوه زندگی مانند علاقه زیاد به غذاهای پرادویه یا شغل‌های استرسزا، ریشه زخم ‌معده هستند اما امروزه پزشکان دریافتند که علت اصلی زخم ‌معده، استرس یا رژیم غذایی نیست بلکه آلوده شدن به باکتری خاصی به نام هلیکوباکتر پیلوری علت اصلی آن است. این باکتری در بزاق وجود دارد و از طریق استفاده از قاشق و چنگال فرد آلوده یا خوردن غذای نیمه کاره دیگران منتقل می‌شود. برخی از داروها مانند آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، کتوپروفن و برخی داروهای درمان ‌کننده بیماری آرتریت (درد و ورم مفاصل) از جمله این داروهاست که می‌توانند باعث زخم معده شوند، به همین علت باید از مصرف هرگونه دارو بدون مشورت با پزشک خودداری کنید. مصرف سیگار و الکل هم از دیگر علل زخم معده است.

نوشیدن شیر باعث بهبود زخم معده می‌شود

این باور غلط که نوشیدن شیر باعث بهبود زخم های گوارشی میشود، را باید اصلاح کرد. از آنجا که زخمهای گوارشی اغلب به دلیل عفونت هلیکوباکتر پیلوری هستند، تنها درمان با آنتی بیوتیک میتواند شفا دهنده آنها باشد و علائمشان را از بین ببرد. نوشیدن شیر اگرچه ممکن است به طور موقت دردهای ناشی از زخم گوارشی را تسکین دهد اما در درازمدت مصرف آن منجر به افزایش اسید معده و وخیم تر شدن علائم میگردد.

سوزش سر دل نگران کننده خیلی نگران کننده نیست!

اگر شما بیش از دو بار در هفته تجربه سوزش سر دل را دارید باید به پزشک مراجعه کنید. این مشکل میتواند نشانه ابتلا به ریفلاکس معده به مری باشد که در صورت عدم درمان، در درازمدت با خونریزی یا زخم مری همراه خواهد بود. ریفلاکس معده همچنین میتواند به یک بیماری به نام مری بارت و خطر ابتلا به سرطان مری ختم شود.

آنهایی که شیر نمی‌خورند، با لاکتوز شیر مشکل دارند

اگر شما دچار عدم تحمل لاکتوز هستید، این مشکل به خاطر کمبود آنزیم لاکتاز است که قند شیر را تجزیه می کند. ولی این بدان معنی نیست که شما نمیتوانید محصولات لبنی مصرف کنید. بسیاری از محصولات لبنی بدون لاکتوز هستند. ضمن این که شما میتوانید در مورد اضافه کردن بسیاری از محصولات غیر لبنی که منبع خوبی از کلسیم هستند، از پزشکتان مشورت بگیرید.

مصرف فیبر بیشتر، همیشه بهتر است

فیبر یک ماده غذایی سالم است که میتواند علائم بیماریهای گوارشی از قبیل سندرم روده تحریک پذیر را تسکین دهد. هدف دریافت روزانه ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر در روز است. اما مصرف فیبر بیش از حد می‌تواند فرد را دچار نفخ شدید کند. برای جلوگیری از بروز نفخ میتوان فیبر را به تدریج به وعده های غذایی افزود.

افزایش سن باعث یبوست می‌شود

افزایش سن باعث یبوست نمی‌شود، بلکه داروهایی که افراد مسن مصرف میکنند موجب یبوست می‌گردد. افراد مسن به اندازه کافی ورزش نمیکنند، خوب غذا نمی‌خورند و به اندازه کافی مایعات نمی‌نوشند. همه این عوامل باعث یبوست می‌شود.

سیگار، سوزش معده را آرام میکند

این نظریه غلط است، زیرا نیکوتین میتواند باعث شل شدن اسفنگتر (دریچه) بین مری و معده و در نتیجه برگشت اسید و محتویات معده به سمت مری شود. برگشت اسید معده باعث سوزش معده می‌شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: استرس ذهن رژیم غذایی شیر وعده های غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۱۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دود سمی آسمان برلین را فرا گرفته است

رسانه‌ها از آتش سوزی در یک کارخانه در پایتخت آلمان و پوشیده شدن آسمان برلین با دود سمی خبر دادند.

به گزارش مشرق و به نقل از خبرگزاری ریانووستی، بخشی از برلین پایتخت آلمان به دلیل آتش سوزی در یک کارخانه زیر دود سمی پوشیده شده است و شهروندان هشدارهای اضطراری دریافت کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، ساعت یک بعد از ظهر به وقت محلی، ساکنان برلین و اطراف آن هشدار اضطراری را از مقامات مربوطه دریافت کردند که به صورت سیگنال صوتی روی تلفن های هوشمند آنها ارسال شد.

در این پیام که در پایگاه خبری اداره دفاع مدنی برلین منتشر شده، آمده است: تجزیه و تحلیل شرایط جوی و جهت وزش بادهای مربوطه نشان می دهد که ابرهای گاز دود از محل آتش سوزی به سمت شمال حرکت خواهند کرد حتی اگر هیچ ابری از دود قابل مشاهده نباشد.

این اداره همچنین نقشه ای را منتشر کرد که نشان دهنده گسترش مورد انتظار دود بود که کل قسمت غربی شهر برلین در آن با رنگ قرمز مشخص شده بود و به ساکنان توصیه می شد از نزدیک شدن به این منطقه اجتناب کنند، پنجره ها و درها را ببندند و سیستم های گرمایشی و تهویه را خاموش کنند.

آتش نشانان برلین نیز عکس هایی از کارخانه "دیل" منتشر می کنند که در منطقه لایشترفلده در حال آتش گرفتن است.

گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن است که آتش سوزی در کارگاهی در یک کارخانه معدنی رخ داده است که در آن مواد شیمیایی خطرناک در ساختمان وجود داشته و تلاش برای خاموش کردن آتش از بیرون در حال انجام است.

روزنامه محلی B.Z هم گزارش داد که آتش‌سوزی در کارخانه شرکت دفاعی Diehl که قطعات سیستم دفاع هوایی IRIS-T را در برلین تولید می کند، رخ داده است.

دیگر خبرها

  • دود سمی آسمان برلین را فرا گرفته است
  • آبگرفتگی و نبود سیستم دفع آب‌های سطحی در برخی از معابر مرودشت + فیلم
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • ابزار ۱۳ سانتی دندانپزشکی در معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • خارج کردن ابزار ۱۳ سانتی دندان پزشکی از معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت