Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@20:06:10 GMT

شدت گرفتن زخم گوارشی با استرس

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۹۵۲۷۸

استرس و غذا‌های پر ادویه باعث ایجاد زخم گوارشی نمی‌شوند، بلکه علائم آن را بدتر می‌کنند. ناطقان: اکرم پورشمس آبادی فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان درباره زخم پپتیک اظهار کرد: بیشتر زخم‌ها در اثر عفونت ناشی از باکتری به نام اچ.پیلوری ایجاد می‌شوند. این باکتری به مخاط محافظ پوشش معده و به اولین قسمت از روده کوچک (اثنی‌عشر) آسیب وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: زخم پپتیک، یک بیماری شایع است که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به آن مبتلا می شوند. این بیماری در مردان و در سنین جوانی، به خصوص به صورت زخم دوازدهه شایع‌تر است زخم‌هایی که در معده تشکیل می‌شوند، مسری یا سرطانی نیستند. زخم‌های دوازدهه همیشه خوش‌خیم هستند، در حالی که زخم معده ممکن است بدخیم باشد. زخم گوارشی بیماری دردناکی است که لذت غذا خوردن را از شما می‌گیرد و وقت و بی‌وقت با درد‌های شدید و خفیف آزارتان می‌دهد. نوعی باکتری در مخاط معده کشف شده که در معده بسیاری از افراد وجود دارد.

او درباره علل بیماری زخم معده بیان کرد:  در زمان های قدیم مواردی مانند استرس و رژیم غذایی عامل ایجاد زخم معده بودند، اما امروزه محققین بر این باورند که اسید معده و دیگر مایعات گوارشی در ایجاد زخم معده موثر هستند. این مایعات به پوشش اندام‌های گوارشی آسیب می‌زنند. دلایل ایجاد زخم معده شامل باکتری اچ. پیلوری (هلیکوباکتر پیلوری)، دارو‌های ضدالتهاب غیر استروئیدی  هستند. شایع‌ترین علل ایجاد زخم‌های گوارشی عفونت با هلیکوباکتر پیلوری یا مصرف درازمدت دارو‌های ضدالتهاب غیرکورتونی مانند آسپیرین است. البته استرس و غذا‌های پر ادویه، موجب ایجاد زخم گوارشی نمی‌شوند، اما علائم آن را بدتر می‌کنند.

گوارش

پور شمس آبادی تصریح کرد: زخم‌های گوارشی زخم‌های باز هستند که در سطح داخل معده یا بخش ابتدایی روده باریک (که به آن دوازدهه هم می‌گویند) ایجاد می‌شوند. به‌عبارت‌دیگر دو نوع زخم گوارشی داریم، زخم معده و دوازدهه که متداول‌ترین علامت هر دو نوع  درد معده (بالای شکم) است. علت زخم معده، درمان آن را تعیین می‌کند، که پزشک چه راهی را برای رفع آن استفاده کند. اگر عفونت با هلیکوباکتر پیلوری وجود دارد، باید درمان برای رفع این عفونت تجویز شود. اگر زخم معده ناشی از مصرف زیاد دارو‌های ضدالتهاب غیرکورتونی است باید مصرف آن‌ها کم شود یا در صورت امکان به‌طور کامل قطع شوند و با داروی دیگری جایگزین شوند. به‌طورکلی، دارو‌هایی که به ترمیم زخم کمک می‌کنند، بخشی از درمان زخم معده هستند.

نشانه‌های زخم معده

او گفت: زخم معده همیشه با درد‌های شدیدی همراه است. این درد‌ها موقتی‌ هستند و زمانی که معده خالی باشد شدیدتر می‌شوند. در نتیجه در بینِ وعده‌های غذایی یا در طول شب بیمار درد را بیشتر احساس می‌کند. درد‌ها می‌توانند از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشند. البته زخم معده غیر از درد، علائم دیگری هم دارد. از نشانه‌های زخم‌معده می‌توان به مواردی مانند: نفخ، تهوع، استفراغ، کاهش وزن بدون دلیل مشخص، مدفوع تیره و سیاه‌رنگ، سرگیجه، سختی تنفس، احساس خستگی بی‌دلیل، رنگ‌پریدگی پوست، استفراغی که دارای ذرات خونی است، اشاره کرد.

پورشمس آبادی تاکید کرد: وقتی زخم معده شدید شود، می‌تواند باعث خونریزی معده و روده شود. در چنین شرایطی باید به سرعت به پزشک مراجعه کنیم تا درمان های لازم را اعمال کند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: شدت گرفتن ، زخم گوارشی ، استرس

منبع: ناطقان

کلیدواژه: شدت گرفتن زخم گوارشی استرس زخم گوارشی ایجاد زخم زخم معده زخم ها درد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۵۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خارج کردن ابزار ۱۳ سانتی دندان پزشکی از معده دختر ۲۰ ساله در ساوه

محمد رضا روحانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، در خصوص خارج کردن این وسیله گفت: دختر خانم ۲۰ ساله به دندانپزشکی یکی از بیمارستان‌های خصوصی ساوه مراجعه کرده که پس از درد شدید در ناحیه شکم، به سرعت به بیمارستان مدرس منتقل می‌شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه زمان در انجام چنین حوادثی برای پزشک بسیار مهم است، افزود: ابزار دندانپزشکی داخل شکم این خانم تیز و برنده بود و چنانچه با سرعت در این خصوص اقدام نمی‌شد ممکن بود وارد رود کوچک شود.

وی گفت: با توجه به اینکه قطر روده کم است احتمال سوراخ شدن آن بسیار زیاد بود و حتی ممکن بود به بخش ای سی یو منتقل و منجر به مرگ این خانم شود.

روحانی ادامه داد: از سوی دیگر، دقت در خارج کردن این شیء بسیار مهم بود به طور حتم اگر در حین خارج کردن این شیء، حتی چند میلی متر جابه جا می‌شد احتمال پارگی مری، معده و روده وجود داشت.

وی افزود: به دلیل محدودیت زمان و از دیگر سو جلوگیری از عوارض بعد از خارج کردن شیء، سعی کردیم یک عمل غیر تهاجمی به روش آندوسکوپی و over tube بدون باز کردن شکم کار انجام شود.

وی گفت: اگر چه ابزاری که نیاز بود به دستگاه آندوسکوپی برای خارج کردن این فلز وصل شود، در دسترس نبود اما با ابتکار تیم اتاق عمل این اقدام انجام شد، چرا که خارج کردن آن از طریق باز کردن شکم عوارض بسیار ساخت و جبران ناپذیری برای بیمار به همراه داشت.

روحانی گفت: خوشبختانه حال عمومی بیمار خوب است و قرار است امروز مرخص شود.

وی خواستار هوشیاری و دقت کادر پزشکی در حین درمان شد.

کد خبر 6094929

دیگر خبرها

  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • ابزار ۱۳ سانتی دندانپزشکی در معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • خارج کردن ابزار ۱۳ سانتی دندان پزشکی از معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو