Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر تعادل بین اسید معده و سد دفاعی مخاط معده به دلایل مختلف دچار اختلال شود و اسید معده افزایش یابد، زخم دردناک معده رخ  می‌دهد و در کنار درمان‌های شیمیایی، گیاهان دارویی نیز در درمان زخم معده نقش مهمی دارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، زخم معده در حقیقت وجود زخم‌های دردناک در مخاط معده است. زخم معده نوعی بیماری اولسر پپتیک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولسر پپتیک هر گونه زخمی است که هم معده و هم روده باریک را تحت تأثیر قرار دهد. زخم معده هنگامی اتفاق می‌افتد که ضخامت لایه مخاطی که از معده در برابر مایعات گوارشی محافظت می‌کند، کاهش یابد. در نتیجه اسیدهای گوارشی بافت پوششی معده را از بین برده و زخم ایجاد می‌شود. زخم معده ممکن است به راحتی درمان شود، اما بدون دریافت درمان مناسب می‌تواند رفته رفته شدیدتر شود، اهمیت درمان زخم معده برای کنترل این بیماری حائز اهمیت است، همچنین نقش مؤثر داروهای گیاهی و مواد غذایی که خواص دارویی دارد، در کنترل و بهبود این بیماری غیرقابل انکار است، در این زمینه با رضا عباسی، کارشناس ارشد گیاهان دارویی گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.

شایع‌ترین علائم زخم معده چیست؟

شدت علائم زخم معده به شدت زخم بستگی دارد، احساس سوزش یا درد در وسط شکم یکی از شایع‌ترین علائم زخم معده است، البته ممکن است این درد هنگام خالی بودن معده شدیدتر شود. لازم است بدانیم درد معده، کاهش وزن، اجتناب از غذا خوردن به علت درد، حالت تهوع یا استفراغ، نفخ شکم، سیری زودرس، سوزش معده، مدفوع تیره، استفراغ خونی نیز از جمله دیگر علائم زخم معده است و در صورت مشاهده هر یک از علائم زخم معده بهتر است بیمار به پزشک معالج خود مراجعه کند، چرا که ممکن است عدم درمان علائم خفیف منجر به شدت زخم معده شود. گیاهان دارویی در کنار داروهای شیمیایی مکمل درمان و بهبود زخم معده است که اگر به طور صحیح مصرف شود، تأثیرگذار خواهد بود.

آیا بابونه در درمان زخم معده مؤثر است؟

بابونه به عنوان یکی از گیاهان دارویی شناخته می‌شود که طبع گرم و خشک دارد و از تقویت کننده‌های تلخ محسوب می‌شود و یکی از مواردی که در درمان ورم و زخم معده نقش مؤثری دارد، بابونه است و افراد مبتلا به این مشکلات با استفاده از بابونه می‌توانند به درمان و بهبود زخم معده خود کمک مؤثری کنند، مصرف چای بابونه در وعده صبح و به صورت ناشتا در بهبود این بیماری نقش مهمی دارد. این گیاه تقویت کننده معده است.

گیاه بابونه بر عملکرد صحیح معده تأثیر بسزایی دارد، به هضم غذا کمک کرده، ترشحات هضم را بالا برده و گوارش را تسهیل می‌کند، گیاه بابونه به عنوان کولاگوگ نیز عمل می‌کند به این معنا که ترشح اسید هیدروکلریک موجود در صفرا و آنزیم‌های معده را افزایش داده و بدین وسیله قدرت هضم را بالا می‌برد. بهتر است چای بابونه همراه با عسل مصرف شود.

شنبلیله چگونه در درمان زخم معده نقش دارد؟

شنبلیله گیاهی است که اندازه‌ی آن به حدود ۶۰ تا ۹۰ سانتی‌متر می‌رسد، برگ‌های سبز و کوچکی دارد و گل‌های سفید آن دارای غلافی است که تخم‌های کوچک و قهوه‌ای گیاه در آن قرار دارد، شنبلیله گیاهی بسیار مفید و پرخاصیت است که می‌تواند جایگزین بسیاری از داروهای شیمیایی باشد.

بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف شنبلیله در افراد مبتلا به ناراحتی و سوزش معده به مدت دو هفته موجب کاهش علائم و نشانه‌های بیماری می‌شود، این گیاه دارای اثر خنک‌کنندگی برای بدن است و دانه شنبلیله را می‌توان در آب خیس کرد و در نتیجه خیس کردن بذر شنبلیله در آب، یک مایع لعاب‌دار حاصل به دست می‌آید که نوشیدن آن در تشکیل غشای محافظ روی دیواره معده و روده مؤثر است، که این امر نیز باعث کاهش شدت زخم معده خواهد شد و در نهایت به بهبود این بیماری کمک می‌کند.

چه نکاتی باید در مصرف شیرین بیان برای درمان زخم معده مورد توجه قرار گیرد؟

یکی از مهم‌ترین کاربردهای گیاه شیرین‌بیان درمان زخم‌های معده است که باعث از بین بردن باکتری معده می‌شود و در از بین بردن عفونت نیز کاربرد دارد، گاهی دلیل ایجاد زخم معده ممکن است عفونت باشد.

مصرف شیرین بیان می‌تواند برای درمان زخم معده بسیار مفید باشد، البته افرادی که به بیماری‌های قلبی عروقی یا فشار خون بالا مبتلا هستند، باید در مصرف شیرین بیان احتیاط کنند و حتماً این داروی گیاهی را زیر نظر و با تجویز متخصص طب سنتی مصرف کنند تا دچار عوارض مصرفی شیرین بیان نشوند، چرا که ممکن است مصرف بی‌رویه شیرین بیان باعث ورم مفاصل شود و سلامت بیماران قلبی عروقی را نیز به خطر بیندازد.

چرا آویشن و چای سبز در درمان زخم معده مفید است؟

آویشن یکی از گیاهان دارویی از گروه نعناعیان است، ساقه‌های آویشن پوشیده از کرک و برگ‌های کوچک و دارای طبیعت گرم و خشک است. آویشن برای هضم صحیح غذا و از بین بردن نفخ و گاز معده و سوء‌هاضمه توصیه می‌شود، البته برای درمان و بهبود زخم معده نیز مؤثر است، چرا که حاوی فلاونوئید است.

همچنین فلاونوئید موجود در چای سبز سبب شده است که چای سبز یکی از مؤثرترین درمان‌های گیاهی و طبیعی برای زخم معده شناخته شود، در این خصوص بهتر است آویشن به صورت دم کرده مصرف شود. فلاونوئیدها ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات از جمله انگور قرمز، کلم پیچ، کلم بروکلی، سیب، گیلاس، پرتقال، زیتون و … یافت می‌شود. فلاونوئیدها از سلول‌های پوشش داخلی معده در برابر هلیکوباکتری‌ها حفاظت کرده و به بهبود زخم معده کمک می‌کند.

زنجبیل چگونه در بهبود زخم معده مؤثر است؟

زنجبیل برای زخم معده بسیار مفید است، برای بهبود زخم معده می‌توان هر روز قبل از دم‌نوش زنجبیل به همراه عسل استفاده کرد، استمرار در مصرف آن به التیام زخم معده کمک خواهد کرد، از زنجبیل برای درمان بیماری‌های معده و گوارشی مانند یبوست، نفخ و التهاب معده استفاده می‌کنند، تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد، زنجبیل می‌تواند به درمان زخم‌های معده ناشی از هلیکوباکترپیلوری کمک و از ایجاد زخم‌های ناشی از داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی جلوگیری کند.

چرا عسل برای درمان زخم معده توصیه می‌شود؟

عسل خواص فراوانی دارد و دارای اثرات ضد میکروبی علیه هلیکوباکترپیلوری بوده، بنابراین برای درمان زخم معده مفید است.

کدام ترکیبات موجود در رازیانه و زردچوبه التیام‌بخش زخم معده است؟

رازیانه طبعی گرم و خشک دارد و تخم رازیانه منبعی عالی از مواد معدنی ضروری و فیتواستروژن‌ها و مواد مغذی گیاهی مانند کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها، کامفن، فنکون و … است، رازیانه دارای خواص ضد التهاب است و به همین دلیل می‌توانیم آن را برای درمان التهاب ناشی از بیماری‌ها استفاده کنیم. چرا که رازیانه حاوی آنتول است که یک فلاونوئید ضد التهابی قوی است که به التیام زخم معده نیز کمک می‌کند.

همچنین زردچوبه حاوی ترکیبی مفید به نام کورکومین است. نتایج مطالعات نشان می‌دهد که کورکومین فعالیت‌های ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی داشته و به جلوگیری از زخم معده کمک می‌کند. اگرچه در مورد خواص زردچوبه در درمان زخم‌ها به بررسی‌های بیشتری نیاز است، اما نتایج اولیه نشان می‌دهد این ادویه می‌تواند به کاهش علائم زخم و درمان آن کمک کند.

آیا روغن بادام و زیتون در پیشگیری از زخم معده کاربرد دارد؟

روغن بادام التهاب را کاهش می‌دهد. در حالت کلی این روغن علاوه بر درمان زخم معده برای افرادی که درد معده دارند، مفید خواهد بود، بنابراین افرادی که دچار زخم معده هستند و یا درد معده را تجربه کردند، می‌توانند روغن بادام شیرین را در برنامه غذایی خود بگنجانند، و یا چند بادام در طول روز بخورند، بادام باعث افزایش بعضی از باکتری‌های مفید در معده می‌شود، بنابراین در سلامت و تقویت دستگاه گوارش و پیشگیری از بیماری‌های گوارشی از جمله زخم معده مؤثر خواهد بود.

همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده، روغن زیتون نیز می‌تواند در پیشگیری و درمان عفونت‌های دریچه هلیکوباکتر که عامل ابتلاء به ورم و زخم معده است، مؤثر باشد.

چرا سیاه‌دانه در درمان زخم معده نقش بسزایی دارد؟

یکی از بهترین روش‌ها برای درمان زخم معده استفاده از سیاه‌دانه است، زیرا خاصیت آنتی‌اکسیدان و ضدباکتریایی دارد که با افزایش ترشح مخاط معده سبب کاهش اثرات بد زخم و ورم معده می‌شود، البته داروهای گیاهی دیگری نیز در درمان و پیشگیری از زخم معده کاربرد دارد که تمام موارد باید زیر نظر متخصص طب سنتی مصرف شود، چرا که برخی افراد بیماری‌های دیگری دارند و داروهای دیگری هم مصرف می‌کنند و لازم است جزئیات توسط متخصصان این حوزه بررسی شود تا تداخل دارویی و یا مشکلات بیشتری برای افراد ایجاد نشود و به خوبی شاهد درمان زخم معده با مصرف گیاهان دارویی و طب سنتی باشیم.

کد خبر 544151

منبع: ایمنا

کلیدواژه: زخم معده درمان زخم معده در طب سنتی چگونه زخم معده را درمان کنیم مصرف داروهای گیاهی داروهای گیاهی گياهان دارويي بهترین مواد غذایی درمان بیماری گوارشی در طب سنتی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برای درمان زخم معده بهبود زخم معده علائم زخم معده گیاهان دارویی زخم معده بیماری ها مصرف شود زخم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۸۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟

به گزارش خبرآنلاین، برخی از ویتامین‌ها مانند آهن، زینک، ویتامین C، ویتامین‌های گروه B، کلسیم، منیزیم و... بیش از سایر مکمل‌های غذایی، مورد استفاده عموم قرار می‌گیرند. در بسیاری از موارد با داشتن رژیم غذایی سالم و کامل می‌توان ویتامین‌ها و ریز مغذی‌های مورد نیاز را تامین کرد. امروزه به علت سبک زندگی پر استرس و شرایط زندگی متفاوت نمی توان این اقدام را به صورت کامل پیش برد؛ بنابراین استفاده از مکمل‌ها در کنار تغذیه مناسب می‌تواند تغذیه فرد را به خصوص در دوران‌های حساس و خاص مثل بارداری و شیردهی تکمیل کند.

به گزارش فارس، یکی از مهمترین نکات برای استفاده از مکمل های تغذیه ای زمان مصرف آنها است؛ زیرا در صورت استفاده در زمان اشتباه، ممکن است عملکرد ویتامین یا ریز مغذی کاهش پیدا کند.

چه ساعتی چه ویتامینی بخوریم؟

در مصرف ویتامین‌ها اولین چیزی که اهمیت دارد این است که آیا بدن نیاز به این ویتامین دارد یا خیر؟ هر فردی طبق خورد و خوراک و شرایط جسمانی که دارد، ممکن است در یک ویتامینی کمبود داشته باشد. بنابراین بهتر است که هر شخصی در هر سن و شرایطی قبل از استفاده از هرگونه مکمل‌های غذایی با پزشک خود مشورت کرده و در صورت نیاز آزمایش دهد. استفاده به اندازه از ویتامین‌های مورد نیاز بدن می‌تواند کیفیت عملکرد مغز و جسم را افزایش دهد. اما زمان مصرف هر نوع از داروهای ویتامین اهمیت دارد. هر ویتامین را چه ساعتی بخوریم؟

آهن «IRON»: بالاترین میزان جذب آهن با معده خالی است. اما به دلیل اینکه بسیاری از املاح آهن می‌تواند باعث بروز عوارض گوارشی از جمله سوزش سر معده و یا یبوست شود، استفاده از آهن‌های غیر لیپوزومال بهتر است. بنابراین بهتر است این ویتامین همراه با ناهار و یا شام مصرف شود. علاوه بر این گفتنی است مصرف مکمل آهن با لبنیات چای و قهوه تداخل دارد. هم چنین مصرف هم زمان آن با مکمل کلسیم و زینک توصیه نمی‌شود اما در مقابل ویتامین C جذب آهن را بالا می‌برد. بنابراین بهتر است هم زمان با آهن از نوشیدنی‌هایی با مواد غذایی حاوی ویتامین‌C استفاده شود.

منیزیم «Magnesium»: منیزیم به عنوان یک مکمل آرامش‌بخش شناخته می‌شود. این ریز مغذی در کاهش اسپاسم عضلانی و کاهش استرس موثر است. بنابراین بهترین زمان برای مصرف آن شب‌ها نیم ساعت قبل از خواب است.

کلسیم «Calcium»: مصرف این مکمل به دوز آن بستگی دارد. مصرف دوز بالا ۱۰۰۰ - ۸۰۰ میلی‌گرم برای جلوگیری از رسوب در کلیه بهتر است. در این شرایط باید نصف دوز صبح و نصف آن شب مصرف شود. همچنین این ریز مغذی با آهن و نوشیدنی‌هایی نظیر چای و قهوه تداخل دارد. مصرف هم زمان کلسیم با ویتامین‌ C میزان جذب آن را افزایش می‌دهد.

زینک‌«Zinc»: با توجه به اثر زینک بر افزایش متابولیسم، بهترین زمان مصرف آن در معده دو ساعت بعد از صبحانه است. همچنین مصرف زینک با کلسیم و آهن می‌تواند تداخل داشته باشد؛ بنابراین رعایت فاصله زمانی الزامیست.

ویتامین C: ویتامین سی یک آنتی اکسیدان قوی با خاصیت افزایش سطح انرژی است. بهترین زمان مصرف آن صبح‌ها و یا در طول روز است. این ویتامین به علت خاصیت اسیدی که دارد، در صورت مصرف با معده خالی می‌تواند عوارض گوارشی نظیر سوزش سر معده ایجاد کند. در نتیجه اگر با معده پر مصرف شود بهتر است. همچنین این ویتامین محلول در آب است بنابراین می‌توان از آن در دوزهای بالاتر به صورت جوشان استفاده کرد.

ویتامین‌های گروه B: این ویتامین ها همانند ویتامین سی محلول در آب هستند و می‌توانند سطح متابولیسم بدن را بالا برده و انرژی را افزایش دهند. بنابراین بهتر است در طول روز و یا قبل از فعالیت روزانه مصرف شوند. با توجه به عدم عوارض گوارشی لزومی به استفاده همراه با غذا در مورد این دسته از ویتامین‌ها وجود ندارد.

ویتامین‌های A ،E و K: این ویتامین‌ها از دسته ویتامین‌های محلول در چربی هستند. بنابراین جذب آن‌ها با چربی بالاتر می‌رود. بنابراین توصیه می شود این ویتامین‌ها با چرب‌ترین وعده غذایی میل شوند.

ویتامین D: عموماً ویتامین دی در بدن توسط نور خورشید ساخته می‌شود. روز بهترین زمان دریافت ویتامین در بدن است زیرا نورخورشید می‌تابد. بنابراین بهترین زمان مصرف ویتامین دی در روز است. جالب است بدانید که ویتامین دی برعکس ملاتونین در بدن عمل می‌کند. ملاتونین در شب‌ها بیشتر می‌شود و دریافت آن در آن بازه از شبانه روز بهتر است. در حالیکه ویتامین دی را باید در روز دریافت کنید.

امگا ۳«Omega ۳»: با توجه به سرعت پایین متابولیسم چربی‌ها در بدن، مصرف این مکمل مطلقا قبل از فعالیت‌های جسمانی و ورزش توصیه نمی‌شود. در حالی که جذب آن همراه با کم چرب ترین وعده غذایی افزایش می‌یابد.

مصرف بیش از اندازه = مسمومیت

همانطور که مصرف ویتامین می‌تواند باعث بهبود عملکرد بدن شود، استفاده بیش از اندازه از این داروها موجب مسمومیت و عوارض ثانویه خواهد شد. ناراحتی معده، ریزش مو، افزایش خطر ابتلا به سرطان، مشکلات عصبی، خون‌ریزی بیش از حد و... از جمله عوارض استفاده بیش از اندازه و غیر ضروری ویتامین‌ها خواهد بود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902482

دیگر خبرها

  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید
  • نابودی یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد