Web Analytics Made Easy - Statcounter

علل زخم معده باکتری هلیکوباکتر پیلوری، یکی از عوامل اصلی بیماری زخم معده داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی داروی آسپیرین علائم زخم معده و اثنی عشر بیشتر بدانید  زخم اثنی عشر, علائم و درمان و راه‌های پیشگیری علائم زخم معده بدخیم درمان زخم معده

به گزارش اقتصاد آنلاین، یکی از این دلایل که باعث ایجاد زخم در معده می‌شود، وجود و فعالیت باکتری هلیکوباکتر پیلوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این باکتری می‌تواند با فعالیت خود باعث ایجاد زخم معده شود که یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلایل ایجاد زخم معده می باشد.

یکی دیگر از دلایل اصلی و عمده ایجاد بیماری زخم معده، استفاده‌های طولانی مدت از داروهایی از قبیل دارو آسپیرین که از جمله داروهای غیراستروئیدی و ضدالتهابی هستند، می‌باشد.

در این مقاله قصد داریم تا شما را با بیماری زخم معده که یکی از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی است آشنا کرده و درباره علل و عوامل ایجاد این بیماری در بدن، روش‌های تشخیصی، علائم بیماری و راه‌های درمان آن توضیحاتی را ارائه دهیم.

با ما همراه باشید.

برای درک بهتر این موضوع که بدانیم بیماری زخم معده چگونه بیماری است و چگونه باعث ایجاد زخم در معده و قسمت های ابتدایی روده باریک (دوازدهه یا اثنی عشر) می شود، بهتر است ابتدا فیزیولوژی و عملکرد معده را مروری کوتاه داشته باشیم.

معده یکی از قسمت های اصلی و اساسی در سیستم گوارشی بدن انسان است که بعد از مری قرار دارد و به عنوان جایگاه اصلی هضم غذا شناخته می‌شود.

در معده، شیره معده که همان آنزیم‌ها و برخی مواد دیگر که برای تجزیه مواد غذایی ضروری هستند، به همراه اسید معده که همان اسیدکلریدریک یا HCL می باشد توسط سلول‌های اصلی و حاشیه‌ای موجود در دیواره معده ترشح می‌شوند و این عوامل با همکاری یکدیگر باعث هضم غذا می‌شوند و در نهایت کیموس معده را تشکیل می‌دهند که از طریق دریچه پیلور به سمت دوازدهه به حرکت در می‌آید.

شاید در اینجا این سوال برای شما پیش بیاید که مگر اسید کلریدریک به عنوان یک اسید قوی شناخته نمی‌شود؟ پس چگونه است که خود این اسید باعث ایجاد زخم در معده نمی‌شود؟

در پاسخ باید بگوییم که عدم تاثیر اسیدکلریدریک روی غشای داخلی معده، برمی گردد به وجود یک لایه‌ی قلیایی که روی غشای داخلی معده قرار گرفته است. به صورتی که این قلیا با خنثی کردن اسید معده، از ایجاد زخم در معده جلوگیری به عمل می‌آورد.

پس از اینکه آناتومی و فیزیولوژی معده را به عنوان یکی از اصلی‌ترین اندام‌های داخلی در بدن شرح دادیم، حال می‌خواهیم بدانیم که زخم معده چگونه ایجاد می‌شود؟

بطور کلی هر عاملی که باعث برهم خوردن تعادل چرخه هضم و گوارش در معده شود، می‌تواند در ایجاد زخم معده دخیل باشد. همانطوری که در ابتدای مقاله عرض کردیم، بیماری زخم معده دو عامل اصلی دارد:

یکی باکتری هلیکوباکتر پیلوری که به باکتری عامل زخم معده نیز شهرت دارد، و دیگری داروهای غیراستروئیدی ضد التهابی همانند آسپیرین که در اثر استفاده طولانی مدت می‌توانند باعث ایجاد زخم معده شوند.

این موارد به خودی خود نمی‌توانند باعث ایجاد زخم معده شوند. مگر اینکه شرایط برای فعالیت آن‌ها فراهم شود و یا در مورد داروهای غیراستروئیدی ضد التهابی مصرف مکرر و طولانی مدت برای ایجاد بیماری مد نظر است.

علل زخم معده

در قسمت های قبلی به علل و عوامل ایجاد زخم معده اشاره کردیم. در این قسمت می خواهیم به طور دقیق‌تری به ارائه جزئیات درباره این عوامل بپردازیم.

باکتری هلیکوباکتر پیلوری، یکی از عوامل اصلی بیماری زخم معده

یکی از اصلی‌ترین و شایع‌ترین عوامل ایجاد بیماری زخم معده، باکتری هلیکوباکتر پیلوری است. شاید برایتان عجیب باشد که بدانید این باکتری به عنوان یک فلور طبیعی در داخل معده انسان ها معمولا و در بیشتر موارد حضور دارد.

فلور طبیعی به معنی باکتری‌ها و سلول‌هایی هستند که در غشاهای داخلی بدن از جمله غشای داخلی معده وجود دارند و در بیشتر موارد این سلول‌ها و باکتری‌ها مفید هستند و به بدن آسیبی نمی‌رسانند.

به عنوان مثال باکتری هایی در دستگاه گوارش وجود دارند که به جذب ویتامین هایی از قبیل ویتامین K و ویتامین B12  کمک می کنند. در حالی که معمولا به بدن آسیبی نمی ‌رسانند. باکتری هلیکوباکتر پیلوری نیز از جمله باکتری‌هایی است که تا شرایط برای آن فراهم نشده باشد، معمولا قادر به ایجاد زخم در غشای داخل معده و ایجاد زخم معده نخواهد بود.

این باکتری به عنوان فلور طبیعی در نزدیکی دریچه پیلور( دریچه ی اتصال معده به دوازدهه ) وجود داشته و به همین خاطر هم می‌باشد که به آن هلیکوباکتر پیلوری می‌گویند چون در واقع فلور طبیعی غشای داخلی معده در نزدیکی پیلور می‌باشد.

از آن جهت که در قسمت سر این باکتری، شاخک‌هایی مثل پروانه‌های هلیکوپتر وجود دارد، به آن هلیکوباکتر می‌گویند. در صورت فراهم شدن شرایط، باکتری هلیکوباکتر پیلوری از طریق این شاخک‌ها دیواره معده را سوراخ کرده و باعث ایجاد زخم معده خواهد شد.

داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی

از جمله دیگر عواملی که می توانند با ایجاد زخم در معده باعث ایجاد بیماری زخم معده شوند، استفاده طولانی مدت و مداوم از این قبیل داروها از جمله آسپیرین می باشد. آسپیرین از جمله دارو های پرکاربرد در کاهش التهاب‌ها و عفونت‌های موجود در بدن می باشد که البته مصرف طولانی مدت و مداوم آن می‌تواند برای فرد مضر بوده و در ایجاد زخم معده نیز دخالت داشته باشد.

داروی آسپیرین

در اینجا ذکر این نکته خالی از لطف نیست که براساس باور غلطی که بین مردم وجود دارد، آن ها عامل زخم معده و بیماری معده را در خوردن غذاهای پر ادویه و مخصوصا استفاده زیاد از فلفل می دانند. در حالیکه هنوز چنین چیزی به اثبات نرسیده است و خوردن فلفل نه تنها موجب بیماری زخم معده نمی‌شود، بلکه در کاهش دردهای معدوی و افزایش قدرت ماهیچه‌های معده برای هضم غذا نیز موثر است.

البته این موضوع شامل افرادی که به ادویه جات و فلفل حساسیت غذایی دارند نمی‌شود. چه بسا ممکن است استفاده بیش از حد از فلفل و ادویه جات در افراد دارای حساسیت ویژه غذایی باعث ایجاد درد شدید در ناحیه معده شده و در بعضی موارد حتی به ایجاد زخم در معده کمک کند.

علائم زخم معده و اثنی عشر

همان طوری که در پاراگراف های قبلی نیز اشاره کردیم، باکتری عامل زخم معده یا هلیکوباکتر پیلوری، در نزدیکی دریچه پیلور واقع در بین معده و اثنی عشر یا همان دوازدهه( ابتدای روده باریک) قرار دارد و در صورت فراهم شدن شرایط برای فعالیت، این باکتری معمولا می تواند باعث ایجاد زخم در معده و زخم اثنی عشر شود.

بیشتر بدانید  زخم اثنی عشر, علائم و درمان و راه‌های پیشگیری

پس از ایجاد زخم معده، معمولا درد در ناحیه شکم و زیر دنده‌ها آغاز می شود بطوری که هر چه پیش‌تر می‌رویم، فعالیت باکتری بیشتر و به طبع زخم ایجاد شده وسیع‌تر و درد آن نیز افزایش خواهد یافت. در صورتی که زخم معده در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود، می‌توان با بررسی علت ایجاد زخم معده، درمان را آغاز کرده و از گسترش بیماری جلوگیری به عمل آورد.

برای تشخیص عامل زخم معده، پزشک معمولا آزمایشاتی را درخواست می‌کند که از جمله آن ها می توان به H.pylori antigen stool و همچنین Helicobacter pylori IgM و IgG اشاره کرد.

وجود آنتی ژن هلیکوباکتر پیلوری در مدفوع بیمار، نشان‌دهنده وجود عفونت فعال در بدن فرد می‌باشد و فرد باید برای درمان خود، زیر نظر دکتر متخصص زخم معده آنتی بیوتیک درمانی را آغاز کند.

تست های سرولوژی IgM و IgG نیز نشان دهنده فاز حاد یا مزمن بیماری می باشند. به این صورت که اگر فقط IgM مثبت باشد، نشان دهنده فاز حاد بیماری است و فرد دارای عفونت فعال می باشد و اگر فقط IgG مثبت باشد نشان دهنده این است که فرد قبلا و در گذشته زخم معده فعال داشته است. حال اگر هردو مثبت باشند نشان دهنده عفونت مزمن درمان نشده است که باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه شود.

همچنین وجود بیماری زخم معده از طریق آندوسکوپی نیز مشخص خواهد بود. بیماری که با علائم درد شدید شکمی به پزشک مراجعه می کند، به دستور پزشک معمولا باید آندوسکوپی انجام دهد. در نماهای مختلف آندوسکوپی معمولا در صورت وجود زخم در معده و اثنی عشر، در عکس های گرفته شده توسط دستگاه آندوسکوپی کاملا مشخص بوده و پزشک متخصص معده و گوارش با مشاهده این عکس ها می تواند با قطعیت به این نتیجه برسد که بیمار مبتلا به زخم معده می باشد.

علائم زخم معده بدخیم

همان طوری که گفتیم، بیماری زخم معده معمولا خوش خیم می‌باشد با مصرف یک دوره دارو فرد به بهبودی دست پیدا خواهد کرد. اما ممکن است زخم ایجاد شده در معده و اثنی عشر آن قدر بزرگ شود که باعث ایجاد یک غده سرطانی بدخیم در آن ناحیه شود که باعث ایجاد سرطان معده شود. معمولا با استفاده از یک دوره آنتی بیوتیک که به قرص زخم معده نیز معروف است فرد بهبود پیدا خواهد کرد و مشکلی برای ادامه زندگی نخواهد داشت.

لازم به ذکر است که افرادی که مدت زمان زیادی گرسنه می مانند، معمولا خطر بیشتری آن‌ها را تهدید می کند و احتمال ابتلای آن‌ها به زخم معده بسیار بیشتر از سایرین است. زخم معده و مشکلات گوارشی در ناحیه معده و اثنی عشر، می‌تواند باعث کم خونی نیز بشود.

زیرا در معده ماده ای به اسم فاکتور داخلی معده تولید می شود که با ویتامین B12 موجود در غذا ترکیب شده و آن را از اثر اسید معده محفوظ می دارد تا در نهایت بتواند در بخش انتهایی روده باریک (ایلئوم) جذب سلول‌های روده‌ای شود. در صورتی که زخم معده رخ دهد، تولید فاکتور داخلی معده تا حدی متوقف شده و قسمت عظیمی از ویتامین B12 توسط اسید معده از بین خواهد رفت.

درمان زخم معده

درمان زخم معده با توجه به عامل ایجاد زخم معده می تواند متفاوت باشد. درصورتی که عامل ایجاد زخم معده، باکتری هلیکوباکتر پیلوری باشد، پزشک آنتی بیوتیک درمانی را آغاز خواهد کرد تا با از بین بردن و کاهش تعداد باکتری های موجود در معده، از گسترش بیماری جلوگیری به عمل آورد.

علاوه بر آنتی بیوتیک درمانی که مختص بیماری زخم معده به دلیل وجود و فعالیت باکتری هلیکوباکتر پیلوری می‌باشد، معمولا دکتر گوارش و کبد بالغین یا متخصص معده و گوارش برای درمان بیماری زخم معده که به دلایل دیگر ایجاد شده است، راه‌ها و درمان‌های مختلفی را پیشنهاد می‌کنند که عمل به دستورات پزشک متخصص برای درمان و بهبودی کامل بیماری زخم معده کاملا مهم و ضروری می‌باشد و معمولا بعد از یک دوره استفاده از داروهای توصیه شده از طرف پزشک، بیمار تا حد زیادی بهبودی خود را به دست خواهد آورد. بطور کلی می‌توان گفت که بیماری زخم معده از دسته بیماری‌هایی است که اگر زود تشخیص داده شود و درمان آن آغاز شود، معمولا به سادگی درمان می شود.

در پاراگراف قبلی درباره درمان زخم معده صحبت کردیم و گفتیم که هرچه در مراحل ابتدایی تر بیماری زخم معده تشخیص داده شود، درمانش نیز آسان تر خواهد بود. معمولا بیماری زخم معده در بیشتر موارد خوش خیم بوده و به راحتی درمان می‌شود.

البته در مواردی نادر ممکن است زخم معده به سمت ایجاد سرطان در بدن فرد به پیش برود و باعث ایجاد سرطان معده شود که معمولا نادر می‌باشد و در مواردی که به درمان خود بی‌اهمیت بوده اند، این مورد اتفاق خواهد افتاد.

در این مقاله در ابتدا سعی شد تا شما را با فیزیولوژی و عملکرد معده آشنا سازیم و درباره نحوه هضم غذا و تولید کیموس معده توضیحاتی را ارائه دهیم. در ادامه وارد بحث زخم معده شدیم و سعی کردیم علل و عوامل ایجاد زخم معده را برای شما شرح دهیم.

در این میان به دو مورد از مهم ترین و اصلی ترین عوامل ایجاد زخم معده اشاره کردیم و درباره هرکدام به ارائه توضیحاتی پرداختیم. همچنین به علائم زخم معده و اثنی عشر اشاراتی داشتیم و درباره تشخیص وجود زخم معده و تشخیص عوامل ایجاد کننده آن به گفت و گو پرداختیم. در آخر نیز به راه های درمانی زخم معده اشاره کردیم. امیدواریم این مقاله مورد پسند شما واقع شده باشد.

 

منبع: پذیرش 24 لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر پیشگیری زخم معده تشخیص علائم زخم معده اخبار مرتبط درمان قطعی زخم معده با نسخه خانگی / خطر مرگ نوزاد با این روش خوابیدن ۱۴۰۱/۳/۱۸ زخم معده را با نسخه طب سنتی درمان کنید ۱۴۰۱/۳/۱۷ چرا زخم معده می‌ گیریم؟ ۱۴۰۱/۲/۲۶ علت زخم معده چیست؟ ۱۴۰۱/۲/۱۶ پیشگیری از کرونا با یک فناوری هوشمند ۱۴۰۰/۱۱/۳۰ نقش ایمنی سلولی در پیشگیری از کرونا ۱۴۰۰/۱۱/۲ آخرین ویدیو ها توافق نهایی در دوحه یا وین؟ ۱۴۰۱/۰۴/۰۸ ۱۹:۵۰ اتوبوس هایی که جای سوزن‌ انداختن ندارد + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۰۸ ۱۹:۴۲ افزایش قیمت مسکن همه را غافلگیر کرد ۱۴۰۱/۰۴/۰۸ ۱۹:۲۸ برجام باید به نتیجه برسد ۱۴۰۱/۰۴/۰۸ ۱۹:۲۰ تیراندازی امروز کرج ۱۴۰۱/۰۴/۰۸ ۱۷:۵۸ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال صرافی والکس خرید ارز دیجیتال نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۲۰:۰۹ KMC J۷ ؛ سدان جدید کرمان موتور دیده شد ۲۰:۰۳ قهرمانپور: توافق نهایی در دوحه یا وین؟ ۱۹:۵۶ خبر خوب و بد به اونایی که زیاد سلفی میگیرن ۱۹:۵۵ تفاهم نامه همکاری مجمع عالی کارآفرینان و دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور ۱۹:۵۰ توافق نهایی در دوحه یا وین؟ ۱۹:۴۸ گزینه خط حمله پرسپولیس تمدید کرد ۱۹:۴۲ اتوبوس هایی که جای سوزن‌ انداختن ندارد + فیلم ۱۹:۴۱ هندبال ساحلی ایران با حمایت ایرانسل، جزء ۱۰ تیم برتر جهان شد ۱۹:۴۰ نحوه استفاده صحیح از تمام شوینده ها + نکات مهم ۱۹:۲۸ افزایش قیمت مسکن همه را غافلگیر کرد ۱۹:۲۵ لاغری با یونجه و اثرات چربی سوزی آن ۱۹:۲۰ برجام باید به نتیجه برسد ۱۹:۱۷ یه پیشنهاد برای وقتی حال انجام هیچ کاری رو نداری ۱۹:۱۴ آخرین قیمت دلار و یورو در بازار ۱۹:۱۳ قالیباف: برای مجلس قابل قبول نیست که تخصیص های بودجه بی حساب و کتاب باشد ۱۹:۱۰ آخرین قیمت طلا و سکه در بازار ۱۹:۱۰ اختصاص ۵۰۰ ظرفیت بومی دستیار پزشکی برای نخستین بار در کشور ۱۹:۰۵ تبعات سنگین در انتظار عدم خروج از گروه‌های مدعی تقلب در کنکور ۱۸:۵۸ هشدار سطح زرد درباره وزش باد در شرق و جنوب شرق کشور ۱۸:۵۳ این علائم نشانه بیماری قلبی است ۱۸:۴۸ راههایی برای داشتن زندگی شاد و انرژی مثبت ۱۸:۴۷ روابط دوستانه با همسایگان، ظرفیت‌ های فراموش‌ شده اقتصاد ملی را فعال می‌کند ۱۸:۴۲ حمایت چین از مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا ۱۸:۳۹ باقری: میزبانی مذاکرات نشانه حسن‌نیت قطر در ترویج گفت‌وگو و تعامل است ۱۸:۳۴ چند درصد کنکوری ها دواطلبان ریاضی و فنی بودند؟ ۱۸:۳۱ همه مردان دنیا، از این اتفاق ترس دارن!! ۱۸:۱۹ تیبا بالاخره ارزان شد / بازار بی ثبات خودرو با چاشنی رکود + جدول قیمت ۱۸:۱۲ دلیل و چگونگی برخورد با جیغ زدن کودکان ۱۸:۱۲ گل محمدی خواهان ماندن اسدی شد ۱۸:۰۲ حال صادرات محصولات کشاورزی خوب نیست ۱۷:۵۸ تیراندازی امروز کرج ۱۷:۵۴ پرداخت تسهیلات بانکی به زنبورداران خسارت دیده از سمپاشی‌ ۱۷:۵۳ قیمت شکر در عمده‌ فروشی ها کاهش یافت ۱۷:۵۰ قیمت مرغ در مقطعی تا ۶۴ هزار تومان رسید ۱۷:۴۸ با فروش غیر قانونی VPN ها مقابله می کنیم ۱۷:۳۹ تصاویر متفاوت از کنکوری های هنر ۱۷:۲۹ سخنگوی وزارت خارجه: مذاکرات ادامه دارد ۱۷:۲۲ مذاکرات در دوحه ادامه دارد ۱۷:۱۸ فروش دلاری بلیط به اتباع خارجی ممنوع است؟ ۱۷:۱۳ دیدار روسای جمهوری ایران و آذربایجان ۱۷:۱۲ قیمت های بالاتری برای بیت کوین در راه است؟ ۱۷:۰۷ پورمحمدی: حضرت آقا پارسال در انتخابات فرمودند که ظلم و جفا شد، جبران بشود؛ هیچ کس نگفت مراد رهبری چه کسی بود؟ / دوباره سال دیگر یک انتخابات داریم، دوباره می ترسیم یک ظلم و جفای دیگر بشود ۱۷:۰۳ استخاره برای ازدواج چگونه است؟ + نظر مراجع درباره استخاره برای ازدواج ۱۷:۰۲ آیا وزرای بازرگانی و صنایع باز هم مقابل هم صف آرایی می کنند؟ ۱۷:۰۱ آغاز اجلاس سران کشورهای ساحلی خزر با حضور رییس جمهور کشورمان ۱۶:۵۵ ایران و آمریکا چاره‌ ای جز توافق ندارند ۱۶:۵۳ پایان این دور مذاکرات در قطر ۱۶:۴۳ سفر طالبان به ایران برای حل مسائل مرزی ۱۶:۳۲ بهشتی پور: ایران و آمریکا چاره‌ ای جز توافق ندارند ۱۶:۲۸ سیدجلال رسما مربی پرسپولیس شد اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پیشگیری زخم معده تشخیص علائم زخم معده باکتری هلیکوباکتر پیلوری باعث ایجاد زخم در معده باعث ایجاد زخم معده علائم زخم معده بیماری زخم معده معده و اثنی عشر درمان زخم معده عامل زخم معده ایجاد بیماری داروهای غیر آنتی بیوتیک عوامل ایجاد اشاره کردیم زخم معده زخم معده نشان دهنده ضد التهابی طولانی مدت باکتری ها اسید معده اصلی ترین هضم غذا سلول ها راه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۵۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد

تیمی از محققان دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور میکروقطره‌هایی ایجاد کرده‌اند؛ این میکروقطره‌ها زمانی که تحت تابش نور لیزر قرار می‌گیرند، امکان شناسایی نشانگرهای زیستی پروتئین و ویروسی در آنها فراهم می‌شود. این روش را می‌توان برای تشخیص انواع بیماری‌های خاص به کار برد.

به گزارش ایسنا، این میکروقطرات، تقریباً یک سوم قطر یک رشته موی انسان بوده و می‌توانند به طور بالقوه در جریان خون حرکت کنند تا به تمام قسمت‌های بدن انسان برسند و ذراتی به نام اگزوزم را که توسط سلول‌ها ترشح می‌شوند، شناسایی کنند. اگزوزوم‌ها به عنوان نشانگرهای زیستی در شناسایی بیماری‌ها عمل می‌کنند.

چن یو چنگ، از دانشکده مهندسی برق و الکترونیک این دانشگاه که این تیم تحقیقاتی را به همراه دکتر فانگ گوئوچنگ رهبری می‌کرد، گفت: این میکروقطرات همچنین می‌توانند جایگزین دقیق‌تری برای درمان فوتودینامیک ارائه دهند که از داروی فعال شده با نور استفاده می‌کند.

نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریه Nano Letters منتشر شده است.

این تیم تحقیقاتی از یک کریستال مایع برای ایجاد ریز قطرات استفاده کرد، سطح این قطرات با آنتی‌بادی‌های مختلف پوشانده شد. این آنتی‌بادی‌ها می‌توانند با پروتئین‌های مختلف که توسط ویروس‌ها تولید می‌شود، واکنش نشان دهند و آنها را به نشانگرهای بیماری تبدیل کنند.

این میکروقطره‌ها به عنوان نقطه کانونی برای نور لیزر عمل می‌کنند. هنگامی که لیزر وارد قطره می‌شود، انرژی و نور آن تقویت می‌شود؛ زیرا لیزر قبل از خروج از قطره به طور مکرر در داخل قطره پراش پیدا می‌کند. این پراش‌ها سیگنال قوی‌تر ایجاد می‌کند که از قطره ساطع می‌شود و منجر به شناسایی دقیق‌تر بیماری می‌شود.

هنگامی که یک میکروقطره با پروتئینی برخورد می‌کند که با یکی از آنتی‌بادی‌های متصل به آن واکنش نشان داده شده، طول موج نور منعکس شده از میکروقطره تغییر می‌کند که نشان دهنده وجود بیماری یا عفونت است.

محققان با اندازه‌گیری تغییر طول موج در حین خروج از  میکروقطره، از این فناوری در آزمایش‌ها برای تشخیص موفقیت‌آمیز اختلالات عصبی، بیماری‌های ژنتیکی و سلول‌های سرطانی استفاده کرده‌اند.

پروفسور چن گفت: استفاده از لیزر به ما امکان می‌دهد تغییرات بیولوژیکی ظریف را تقویت کنیم، زیرا آنها حتی در محیط‌های عمیق بافت عملکرد خوبی دارند. لیزرها انسجام و شدت قوی و نسبت سیگنال به نویز بالا دارند که همگی منجر به تشخیص دقیق‌تر می‌شوند. محققان معتقدند این میکروقطره‌ها کاربردهای بالقوه‌ای در غربالگری دارو دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • علائم فشار خون بالا
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو